Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У МАЈУРУ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У МАЈУРУУ уторак, 29. августа, када наша Света Мајка Црква прославља Нерукотворену Икону Господа Исуса Христа и Светог преподобног Романа, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован служио је Св. Архијерејску Литургију у Цркви Св. Романа у Мајуру. Епископу су саслуживали архијерејски намесник, протојереј-ставрофор Небојша Младеновић, протојереј Иван Јовановић, протонамесник Петар Видаковић, протонамесник Срђан Кандић и протођакони Нинослав Дирак и Иван Гашић.

Литургијском сабрању је присуствовао велики број верног народа и ученика. Након прочитаног зачала Јеванђеља, владика је произнео своју богоугодну беседу поучавајући присутне о хришћанској вери. На првом месту, Владика је говорио о Пресветој Богородици и Њеном мајчинству. У другом делу своје литургијске беседе, наш Архијереј је поучавао о Светитељу коме је и храм посвећен, Св. Роману, рекавши да је овај Угодник Божији пригрлио Господа Христа и да нам он служи као пример хришћанског живота. На крају, Епископ је говорио о Духу Светом и Његовим плодовима. Као основну поуку, Владика је додао да се препустимо вољи Божијој и милости Његовој.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На крају Литургије, Владика је пререзао славски колач испред храма са својим народом, а након Литургије и резања колача, домаћини јереј Немања Стефановић и колачар и ктитор храма, Радосав Миленковић са породицом, припремили су богоугодну трпезу љубави.

Јереј Немања Стефановић