ПОСЕТА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ВЛАДИКЕ ЈОВАНА ЦРКВЕНОЈ ОПШТИНИ ПРЕПОДОБНЕ МАЈКЕ ПАРСКЕВЕ У ЈАГОДИНИ

ПОСЕТА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ВЛАДИКЕ ЈОВАНА ЦРКВЕНОЈ ОПШТИНИ ПРЕПОДОБНЕ МАЈКЕ ПАРСКЕВЕ У ЈАГОДИНИУ 26. недељу по Духовима, 3. децембра 2017. године када обележавамо спомен Преподобног Григорија Декаполита и славимо Претпразништво Ваведења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован благоизволео је да посети Црквену општину Преподобне мајке Парскеве у Јагодини и својим доласком донесе радост свима вернима који припадају овој Црквеној општини.

Том приликом Преосвећени Владика је служио Свету Архијерејску Литургију заједно са братством храма Свете Петке – протојерејем-ставрофором Славком Јоцићем и јерејем Јовицом Јовановићем, и са свештеницима из братстава других цркава у Јагодини – протонамесником Миломиром Тодоровићем и протојерејем и замеником архијерејског намесника беличког Александром Гајићем. Епископу су саслуживали и протођакон Нинослав Дирак из Старе Милошеве цркве у Јагодини, протођакон Иван Гашић и ђакон Милош Павић. Богослужење су својим певањем украсиле чланице хора цркве Светих апостола Петра и Павла у Јагодини са госпођом Љиљаном Милеуснић Марковић на челу.

Епископ је у беседи тумачио еванђелску перикопу која је овом приликом прочитана на Литургији речи. Говорио је о хришћанском односу према богатству, односно како нас материјални статус, ма какав он био, неће сам по себи спасти, или осудити на пропаст. Владика Јован је објаснио како је битан однос према ономе што имамо и да на свему треба благодарити Богу, а да нарочиту одговорност треба да имамо ако смо материјално богати, да тим богатством помажемо потребите око себе односно да га несебично делимо са ближњима.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Велики број окупљених верника приступио је Светој Чаши и присајединио се Телу Христовом, а заједничарење је настављено за трпезом љубави у организацији Црквене општине Преподобне мајке Параскеве.

Вероучитељ Угљеша Урошевић