СВЕШТЕНСТВО АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЛИЧКОГ У ПОСЕТИ ДЕЦИ ОМЕТЕНОЈ У РАЗВОЈУ

СВЕШТЕНСТВО АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЛИЧКОГ У ПОСЕТИ ДЕЦИ ОМЕТЕНОЈ У РАЗВОЈУУ данима предпразништва рођења Богомладенца Исуса Христа, настављајући десетогодишњу традицију, свештенство Архијерејског намесништва беличког је и ове године своју љубав и бригу према осетљивим групама наше заједнице пројавило кроз поделу пригодних пакетића и друге опреме која олакшава њихово функционисање.

Ове године је направљен искорак у начину реализације те помоћи, јер су свештеници поменутог намесништва посетили сва удружења: „деце са Дауновим синдромом“, „деце са целебралном парализом“ и “ удружење ментално недовољно развијених особа“ и у њиховим просторијама поделили пригодне поклоне. За чланове прва два удружења свештенство је припремило пакетиће, а на захтев удружења МНРО купљена је микроталасна рерна.

Прослављање Божића у хришћанском поимању јесте да свако од нас осети делић те љубави коју је Бог пројавио према нама својим Оваплоћењем. Управо вођени том жељом да особама са посебним искушењима ту љубав приближи, свештенство беличког намесништва је онолико колико је у њиховој моћи покушало да на овај начин сваки члан ових удружења проживи и доживи ту љубав. Сваки наш гест, сваки наш осмех по речима деце коју смо посетили су најважнији и најлепши поклон који они могу добити од нас.

ХРИСТОС СЕ РОДИ - ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!!!