АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЈАГОДИНИ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЈАГОДИНИУ другу недељу поста, која је посвећена Светом Григорију Палами, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован био је у редовној канонској посети у храму Светих Апостола Петра и Павла у Јагодини.

Владика је служио Свету Архијерeјску Литургију уз саслужење архијерејског намесника беличког протојереја-ставрофора Небојше Младеновића, протојереја-ставрофора Радослава Станковића, протонамесника Миломира Тодоровића и јереја Јовице Јовановића.

У овом радосном сабрању узели су учешћа и протођакон Иван Гашић и ђакон Далибор Нићифоровић, док су предивним ангелским гласовима литургију улепшали и чланови женског хора при храму Светих Апоотола Пета и Павла на челу са диригентом Љиљаном Марковић.

Првојерарх шумадијске Епархије је у својој надахнутој беседи подсетио народ да је Вера у Бога основ свега, и истакао где нема вере нема ни поверења међу људима. Тумачећи јеванђеље Владика је посебно истакао веру и љубав четворице пријатеља који су донели раслабљеног.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На крају Свете Литургије која је протекла у миру и радости, причестио се велики број народа, мале деце и деце школског узраста.

За старање о Цркви Божијој, Владика је Архијерејском граматом одликовао благочестиву господу Марка Јовановића, Живка Ковановића и Милоша Божанића, који су својим трудом помогли да се живопише храм, и показали старање о храму Светих Апостола Петра и Павла и тиме их је истакао за пример свим хришћанима.

Након Свете Литургије уследила је заједничка трпеза коју је припремило свештенство храма, и којом је употпуњен овај радосни сусрет нашег Владике са свештенством и својим верним народом.

Вероучитељ Борис Милосављевић