Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУУ среду, 4. априла 2018. године, када наша Света Црква прославља Светог свештеномученика Василија Анкирског, одслужена је Литургија Пређеосвећених дарова у Геронтолошком центру у Крагујевцу. Светом Литургијом је началствовао јереј Александар Сенић уз саслуживање протојереја Небојше Ракића и уз хорску пратњу ученика богословије Светога Јована Златоуста.

Овом литургијском догађају присуствовало је мноштво народа, клијената и чланова особља овога центра којима је ово сабрање послужило као својеврсно крунисање заједничког живота унутар ове установе. Доброделањем наших свештеника је велики број окупљених, и старих и младих, и здравих и болесних, “одложивши сваку животну бригу” пронашао радост и духовну утеху у причешћивању Телом и Крвљу Христовом.

Уприличено литургијско сабрање у препуној сали Геронтолошког центра представља још један чин бриге Цркве за своје старије и немоћне суграђане којима је поред телесне, разуме се, преко потребна и духовна брига, храна и исцељење, а што је овде омогућено управо радом и трудом братства храма Светог великомученика Димитрија у Сушици који овим чином наново постављају светли пример хришћанске бриге и пастирског деловања.

Никола Ђурица, вероучитељ