ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНЧИ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНЧИУ недељу, 22. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светих жена мироносица у Винчи крај Тополе и заједно са свештенством, монаштвом и верним народом прославио храмовну славу овог благородног шумадијског села. Епископу су саслуживали: архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, архијерејски намесник крагујевачки протојереј – ставрофор мр Рајко Стефановић, протонамесници: Остоја Пешић, Александар Петровић, Слободан Радивојевић, Дејан Динић и Никола Илић, као и ђакони Милош Павић и Урош Костић.

Верницима се беседом обратио протојереј – ставрофор мр Рајко Стефановић који је пре свега истакао Васкрсење Господње као догађај који даје потпуни смисао нашим животима, јер да Христос није васкрсао узалуд би била и вера и проповед наша. У наставку отац Рајко је говорио о непоколебљивој љубави светих жена мироносица истакавши да је љубав према Богу и човеку основ хришћанског живота. Као хришћани смо позвани да том љубављу живимо и да је у свако време и на сваком месту потврђујемо својим делима.

Беседа протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића, професора Богословије „Светог Јована Златоуста“

У наставку свете Литургије уследио је чин резања славског колача током којег је Владика Јован честитао славу овогодишњем колачару господину Ивици Миливојевићу, директору ОШ „Карађорђе“, који је након молитвеног сабрања уприличио трпезу љубави за све присутне вернике.

Урош Костић, ђакон