ДУХ СТАРИХ ВРЕМЕНА КРОЗ МЛАДЕ

ДУХ СТАРИХ ВРЕМЕНА КРОЗ МЛАДЕУ организацији Центра за културу Барајево у понедељак, 16. јула 2018. године у порти цркве у Барајеву одржан је концерт “Дух старих времена кроз младе” са почетком од 20:30 часова.

На концерту су наступили а капела састав Србски православни појци и хор јуниора који је настао идејом Центра за културу Барајево, подршком ГО Барајево кроз пројекат и сарадњу са Србским православним појцима.

Присутне је поздравио и домаћин Храма Протојереј ставрофор архијериски намесник бељанички Видо Милић који је подсетио присутне на значај српске историје, вредности које свака генерација треба да поштује и нагласио да млади треба да наставе традицију својих предака у очувању културног наслеђа.

Присутни су уживали у изузетном концерту младих извођача уз громке аплаузе подршке.

О Србским православним појцима

“Појци” су се окупили 25. новембра 2011. године, када су четири пријатеља, колеге са теолошког факултета решили да даром за песмом који поседују, улепшају црквена богослужења.

Великим трудом и залагањем Србски православни појци постају незаобилазан део многих световних окупљања, а то препознаје и Његова Светост Патријарх српски Иринеј и 31. октобра 2013. даје благослов у сваком даљем њиховом раду на очувању српске музике.

Године 2014. “Појци” су направили свој први солистички концерт у Београду који је изузетно запажен, а у круговима познавалаца ове врсте музике оцењен као један од најквалитетнијих и најразноврснијих.

Центaр за културу Барајево