СЛАВА ХРАМА У СИЉЕВИЦИ

СЛАВА ХРАМА У СИЉЕВИЦИДана 8. августа 2018. године, када наша Црква прославља Свету преподобномученицу Параскеву, Његово Преосвештенство Епископ Јован служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење протојереја-ставрофора Саве Арсенијевића намесника лепеничког и в. д. левачког, проте Милана Крстића из Мајамија, проте Војка Стевановића из Модриче, протојереја Александара Гајића старешине Цркве светих Архангела из Јагодине, протојереја Сретка Петковића пароха другог становљанског, протонамесника Душка Жујевића парохa драговског, а за певницом је појао хор "Свети Кнез Лазар" из Крушевца.

Радост овог сабрања увеличало је рукоположење дипл. теолога Бориса Милосављевића из Јагодине.

У свом обраћању, Епископ Јован је поручио новорукоположеном ђакону да се труди да учи, слуша и непрестано ради на свом усавршавању. Такође му је скренуо пажњу да је пред њим велика част али и још већа одговорност за благодат коју данас добија.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Духовна поука Епископа шумадијског Г. Јована

На самом крају Свете Литургије, а на предлог црквеноопштинског управног ц. о. рековачке, Епископ Јован је доделио архијерејске грамате признања: Милисаву Јовановићу, Првославу Миловановићу, Радовану Мијаиловићу, Микици Миловановићу и Миодрагу Милошевићу, сви из Сиљевице. Такође и архијерејске захвалнице: Ненаду Марковићу из Бара, Миловану Петровићу из Бара, Дејану Лукићу из Бара, Храниславу Алексићу из Бара и Милисаву Ђерђевићу из Сиљевице. По завршеној Светој Литургији за све присутне приређена је богата славска трпеза коју је припремио Миодраг Милошевић са својом породицом а у организацији проте Драгослава Петровића из Рековца.

Комплетна свечаност овог дана била је посебна из разлога што је ово прва Архијерејска Литургија у овој Цркви још од далеке 1980. године.

протојереј Новак Илић