ДУХОВНО ВЕЧЕ У СВЕТОГЕОРГИЈЕВСКОМ ХРАМУ У ШУМАРИЦАМА ПОВОДОМ ДОЛАСКА КОПИЈА ЧУДОТВОРНИХ ИКОНА СВЕТЕ КСЕНИЈЕ ПЕТРОГРАДСКЕ И МАТРОНЕ МОСКОВСКЕ

ДУХОВНО ВЕЧЕ У СВЕТОГЕОРГИЈЕВСКОМ ХРАМУ У ШУМАРИЦАМА ПОВОДОМ ДОЛАСКА КОПИЈА ЧУДОТВОРНИХ ИКОНА СВЕТЕ КСЕНИЈЕ ПЕТРОГРАДСКЕ И МАТРОНЕ МОСКОВСКЕУ петак, 14. септембра 2018. године, на празник Преподобног Симеона Столпника, парохијани Шумаричког храма имали су велику духовну радост поводом доласка копија двеју икона, Блажене Ксеније Петроградске и Матроне Московске.

У 19 часова верни народ са свештенством, певајући дочекао је ове Свете иконе, које је приложила породица Марковић из Крагујевца.

По непосредном постављању икона у храм одслужен је молебан, а затим и усрдно мољење за довршетак радова на овом храму.

Молебан су служили: парох драгобраћски протојереј Милан Живановић, парох цветојевачко – јовановачки протонамесник Петар Бранковић и парох шумарички протонамесник Срђан Тешић.

Чланови хора “Свети Ђакон Авакум” благољепијем и појањем, украсили су ово вече.

Присутном народу срдачно се обратио парох шумарички, протонамесник Срђан Тешић. Његове речи биле су испуњене благодарности, на првом месту Богу за сва доброчинства. Захвалио је и  верницима који активно учествују на сваком евхаристиском сабрању и тако чине заједницу Духа Светога и непрестано раде на томе да њихов храм што пре буде довршен и освећен. Нагласио је да су ове светитељке живеле јеванђелским животом увек у помоћи другоме. Пожелео је да се оне моле пред Васкрслим Христом за све нас.

Након целивања новопристиглих икона и помазања Светим миром у порти храма приређено је послужење за све присутне.

Александар Бојанић,
ученик крагујевачке Богословије “Светог Јована Златоустa”