ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЉАНИЧКОГ

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЉАНИЧКОГУ уторак, 25. септембра 2018. године, у сарадњи свештеника и вероучитеља архијерејског намесништва бељаничког, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, организовано је ходочашће за све ученике петих разреда, полазникa верске наставе у нашем намесништву. У преподневним часовима деца су са свештеницима, наставницима и вероучитењима обишла храм Вазнесења Господњег у Убу, а у поподневним часовима манастире Каону, Лелић и Јовање и храм Васкрсења Христовог у Ваљеву.

Иако још мала, деца су на делу показала оно што су научили на часовима верске наставе и веома одговорно са пуно љубави и праве вере приступили овом путовању не као обичној екскурзији, већ са истинском жељом да се поклоне светињама. Лепота дечије игре и њихова радост прихваћена је са одушевљењем на сваком месту које смо обишли.

Договорили смо се да и наредне школске године организујемо поклоничка путовања која ћемо се трудити да унапредимо тако да она имају што већи васпитно-образовани значај за све полазнике веронауке.