Одштампајте ову страницу

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У СТАНОВУ

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У СТАНОВУУ суботу, 1. децембра 2018. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, служена је света тајна јелеосвећења у храму Светог Пантелејмона у Станову са почетком у 15 часова.

“Ако је неко међу вама болестан, нека призове презвитере црквене, и нека се они помоле Богу за њега, па ће молитва праведника исцијелити оне који траже од Бога исцјељење”, (Јак. 5,14).

У пуном храму верника учешће у светој тајни узели су следећи свештеници: протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Драган Брашанац, протојереј Слободан Бабић, протојереј Милан Томић, протојереј Горан Ђерковић, протојереј Драган Васиљевић, протојереј Сретко Петковић, јереј Срђан Тешић, јереј Мирко Шиљковић и ђакон Недељко Дикић.

За певницом су били г. Душан Баловић, вероучитељ, ученици Богословије “Светог Јована Златоустa” у Крагујевцу, као и појци овога светог храма.

По завршетку свете тајне јелеосвећења, протојереј Сретко Петковић обратио се верницима рекавши између осталог: “Нека је свима на здравље и спасење душе! Данас смо чули 7 Јеванђеља и 7 апостола који говоре о путу којим треба ићи, јеванђелском путу. Нека Господ одузме од нас све што не ваља, а дарује нам оно што нам је потребно за наше оздрављење. Једини прави пут је пут у Царство Божије кроз Господа Исуса Христа и Свето Причешће”.

Отац Сретко је позвао вернике да се сједине са Христом и да сутрадан приступе Светој Чаши на светој Литургији, а заједничарење је настављено уз пригодно послужење које је братство храма припремило.

ђакон Недељко Дикић