ЕПИСКОП ЈОВАН: ЛИТУРГИЈА ЈЕ СТОЖЕР НАШЕГ ЖИВОТА

ЕПИСКОП ЈОВАН: ЛИТУРГИЈА ЈЕ СТОЖЕР НАШЕГ ЖИВОТАЊегова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 3. новембра 2018. године, на Задушнице, светом архијерејском Литургијом у храму Светог апостола Томе у Јоханесбургу, јавља Радио Слово љубве.

Његовој Светости Патријарху саслуживали су Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован, протојереј-ставрофор Драги Вешковац, јеромонах др Амвросије (Весић) и ипођакон Владимир Јелић, као и други свештенослужитељи. У продужетку свете Литургије, Патријарх је, у молитвеном присуству старешине храма оца Исајла (Марковића), служио општи помен и произнео Господу молитве за све упокојене.

По благослову патријарха Иринеја, сабранима се бираним речима обратио Епископ шумадијски г. Јован који је говорио о важности свете Литургије која је “највеће дело које је Бог могао да да човеку, јер она своди Небо на земљу а земљу уздиже на Небо”.

- Литургија све сабира - и прошлост, и садашњост и све претвара будућност, поручио је владика Јован.

- За нас хришћане важно да гледамо у будућност, јер испред свакога од нас јесте Господ наш Исус Христос. Литургија је радост, кроз њу улазимо у Царство Небеско. То нам је најбоља учионица, учитељица и веронаука, учи нас како да живимо, како да љубимо Бога и човека, рекао је између осталог епископ Јован.

Извор: Радио Слово љубве