СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛАЗАРЕВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛАЗАРЕВЦУУ петак, 11. јануара 2019. године, када наша света Црква прославља Светих 14000 младенаца Витлејемских, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу. Епископу су саслуживали архијерејски намесници Епархије шумадијске, свештенство и ђакони наше епархије. Повод за ово литургијско сабрање била је редовна седница архијерејских намесника Епархије шумадијске и шумадијског Првојерарха.

У надахнутој беседи, у дане Божићне радости, окупљеним верницима Владика Јован је поручио да je својим рођењем Бог загрлио човека и човек Бога спасоносном љубављу, љубављу која нас смртне и пролазне дарује животом вечним и непролазним, која нас поново уводи у изгубљени Рај. “Божићна порука је порука мира и добре воље. Онај који гради мир, у себи, својој породици, своме месту, тај ће се сином Божијим назвати. Бог је на Божић загрлио човека, али потребно је да и човек загрли Бога. Човек Бога грли вером, љубављу, милосрђем, добрим делима, добрим мислима, лепим речима. Само уз Божију помоћ могуће је творити мир и вољу Божију. Из дубине пада и понора у које је човека и човечанство довело зло и грех једино је Богу било могуће да изведе људски род”, поучио је Епископ Јован сабраним верницима.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

После седнице која је одржана у прелепом амбијенту етно комплекса “Бабина река” у Трбушници, за госте је приређена Трпеза љубави, трудом и залагањем архијерејског намесника колубарско-посавског протојереја-ставрофора Златка Димитријевића, као и свештенства овог намесништва.