ПОСЕТА МАЛИШАНА ИЗ ВРТИЋА “АВИОНЧИЋ” ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ

ПОСЕТА МАЛИШАНА ИЗ ВРТИЋА “АВИОНЧИЋ” ХРАМУ СВЕТОГА САВЕНа иницијативу васпитачица и родитеља, малишани који бораве у приватној предшколској установи “Авиончић” на Аеродрому посетили су храм Светог Саве у истоименом насељу.

Наше најмлађе вернике је у име браства храма дочекао вероучитељ ђакон Александар Ђорђевић, а повод за организовани обилазак је предстојећи празник српскога просветитеља и учитеља Светог Саве.

Деци је одржано кратко предавање о значају Светога Саве, његовом детињству и његовом животу, и уопште зашто је он данас нама толико значајан и битан. Деца су донела са собом и славски колач, који су умесили њихови родитељи. Њима је објашњено том приликом да је славски колач данас код нас Срба и у нашем народу, најаутентичнији израз вере у Бога, и да нам је то остало као аманет од предака, који се преноси са колена на колено. Тако је и данас нама пренета слава у видљивом облику преко славскога колача, и вера у Бога, у којег је веровао и Свети Сава и наши преци. Потом је малишанима појашњена унутрашњост храма, иконостас, олтар, фреске, на којима су многи од њих препознали своју крсну славу.

У наставку су ђаци изрецитовали песмице у част нашег првога просветитеља и отпојали светосавску химну испред олтара. Васпитачице су се захвалиле на топлом и срдачном пријему, а ми Богу благодарни на прилици да можемо слободно говорити и сведочити Реч Божију у овом времену.