САВИНДАН У ХРАМУ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ

САВИНДАН У ХРАМУ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУПразник Светог Саве, првог архиепископа српског, и ове године свечано је прослављен у Белошевцу. Прослављање празника нашег првог просветитеља и учитеља Светога Саве почело је како и доликује, у суботу у 17 часова празничним бденијем које су служили протојереј-ставрофор Љубомир Радић и ђакон Немања Стојковић, настављено је у недељу светом Литургијом којом је началствовао протојереј-ставрофор Милован Антонијевић уз саслужење братства храма.

На Литургији је одговарао тек основани хор нашег храма уз помоћ деце из ОШ “Драгиша Луковић - Шпанац” са својом вероучитељицом. На позив ђакона “са страхом Божијим и вером приступите” приступио је већи број деце да прими божанске, пречисте, бесмртне, животворне, страшне Христове тајне.

Након заамвоне молитве освећен је и преломљен славски колач и део колача предат новој колачарки Здравки Кушић, а након тога је уследила Светосаваска рецитација деце од 2 до 14 година која је имала и неколико веома лепих песама отпеваних у част Светоме Сави.

Подељено је око 80 пакетића, а сви окупљени верници су се послужили на изласку из храма славским колачем и житом, али и послужењем које су припремили овогодишњи колачари Саша и Марија из Ждраљице, који су већ неколико година у назад колачари.

ђакон Немања Стојковић