ИЗЛОЖБА “У СУСРЕТ РУСКОМ ЦАРУ – ЦАРСКО СЛУЖЕЊЕ” У БАРАЈЕВУ

ИЗЛОЖБА “У СУСРЕТ РУСКОМ ЦАРУ – ЦАРСКО СЛУЖЕЊЕ” У БАРАЈЕВУ

У четвртак 14. марта 2019. године у организацији барајевског Центра за културу и Друштва цар Николај из Београда организована је изложба посвећена последњем Руском императору Николају Романову и његовој породици.

Изложба је отворена у 19 часова у галерији барајевског културног центра.

После уводне речи водитељке Данијеле Станисављевић која је представила госте, својом веома надахнутом беседом окупљенима се обратио господин Никола Дробњаковић главни уредник издавачке куће Бернар. Он је описао лик и дело Светог цара Николаја Романова и његове свете породице, наводећи цитате истакнутих хришћанских мислилаца о овим светим мученицима. У наставку програма говорио је господин Лазар Симеуновић из организације Друштво цара Николаја. Он је истакао значај ове изложбе, да народ што више чује и сазна о величини Свете царске породице. Посебна захвалност за труд и жртву да лик и дело ових светитеља дође у Барајево упућена је и госпођи Гордани Симеуновић.

После отварања изложе подељени су пригодни поклони за све окупљене а програм је настављен разговором аутора изложбе са барајевским свештенством и верним народом.