Одштампајте ову страницу

ЦИКЛУС РАЗГОВОРА О ВЕРИ ПОСЛЕ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ ПРИ ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУ

ЦИКЛУС РАЗГОВОРА О ВЕРИ ПОСЛЕ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ ПРИ ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУУ току Великог поста, братство храма Светога Саве на Аеродрому у Крагујевцу, организује сваке недеље после свете Литургије разговоре свештеника и верника на разне теме које се тичу живота наше Цркве. Пост нас све додатно мотивише да дубље промислимо о нашем црквеном животу, смислу вере, проблемима са којима се суочавамо, тако да су ови сусрети један леп догађај да о истима разговарамо.

Такође, овим разговорима хоћемо да оснажимо личну комуникацију свештеника и наших драгих верника.

У недељу, 17. марта 2019. године, разговор на тему “Хришћанске вредности у процесу васпитања деце”, водио је јереј Иван Антонијевић. Излагање оца Ивана надахнуло је многе наше вернике да поставе разна питања, а која се тичу разних искушења у процесу васпитања деце. Закључак овог првог сусрета је да нам ови догађаји недостају јер има много ствари и мишљења које би наши верници разменили са својим свештеницима. Ови догађаји су права прилика за то.

Позивамо све заинтересоване да дођу на свету Литургију у храм Светог Саве на Аеродрому. После сваке Литургије приређује се једно телесно окрепљење (сок, кафа, кифлице, колачи), а након послужења идемо у Богословију на други спрат да заједно поразговарамо “о ономе што чусмо и видесмо” (1 Јов.1,1).

Добродошли!

јереј Александар Мирковић