Одштампајте ову страницу

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ОПЛЕНАЧКОГ У МАНАСТИРУ ВОЉАВЧА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ОПЛЕНАЧКОГ У МАНАСТИРУ ВОЉАВЧАУ петак, 12. априла 2019. године, настојатељица манастира Вољавча монахиња Евгенија заједно са својим сестринством, имала је част да дочека и угости свог архијереја заједно са свим свештеницима архијерејског намесништва опленачког. Пре почетка Литургије пређеосвећених Дарова, свештеници су се исповедали. На Литургији, Његовом Преосвештенству саслуживали су: високопреподобни протосинђел Николај Младеновић, настојатељ манастира Саринац, архијерејски намесник опленачки протојереј - ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Милан Савић, протонамесник Слободан Радивојевић и ђакони Урош Костић и Стеван Илић.

Причестивши се, владика је беседио многобројном народу који се данас сабрао у ову велику светињу. “На Литургији постоји једна молитва, а то је Литургијска молитва која нас уводи у Царство Небеско. Човек треба да живи у правди, у истини, у љубави у ревности за Царство Небеско”, рекао је владика Јован. Смисао човековог живота треба да буде задобијање Царства Небеског.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након свете Литургије, по устаљеној пракси наше епархије, прочитан је реферат који је ове године припремио ђакон тополски Стеван Илић. Тема рада била је “Велики си, Господе, и чудесна су дела Твоја”. Након читања уследила је дискусија на оно што се у реферату чуло. У дискусији су учествовали сви свештеници намесништва. Све критике како добре тако и лоше пренете су у братској љубави аутору овог рада. Ово душекорисно сабрање завршено је трпезом љубави коју је са великом љубављу припремиo протојереј Јован Биберџић.

Стеван Илић, ђакон