МЕШТАНИ ТРНАВЕ ПРОСЛАВИЛИ ХРАМОВНУ СЛАВУ

МЕШТАНИ ТРНАВЕ ПРОСЛАВИЛИ ХРАМОВНУ СЛАВУНа дан Светог пророка Илије, 2. августа 2019. године, у Трнави је прослављена храмовна слава.

Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић уз саслуживање протојереја – ставрофора Ђорђа Радишића, протојереја Драгослава Богдановића и протонамесника Бранимира Товиловића, Александара Петровића, Дејана Динића и Слободана Савковића. За певницом су појале монахиње манастира Благовештење и Никоље и вероучитељ Немања Радојичић.

Након светог причешћа беседио је свештеник Александар Петровић. Он је у беседи истакао важност личности Светог пророка Илије како у Старом, тако и у Новом Завету, али и његов велики утицај на данашње хришћане. Након заамвоне молитве уследила је литија око светог храма испред кога је пресечен славски колач.

Великим трудом домаћина славе господина Ненада Лазаревића и старешине храма протојереја – ставрофора Слободана Богојевића уприличена је трпеза љубави на којој су сви добро дошли.