Одштампајте ову страницу

ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА У МЛАДЕНОВЦУ

ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА У МЛАДЕНОВЦУУ среду 28. августа 2019. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 109 година, прославили храмовну славу. Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је Архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић уз саслуживање умировљених парохâ протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића, протојереја-ставрофора Милорада Лазића, протојереја-ставрофора Борислава Кевкића и протојереја Милорада Вуловића, затим старешине младеновачког храма протојереја Слободана Кеџића, јереја Милутина Гашевића и ђакона Небојше Поповића.

Беседу у вези са празником и о његовом спасоносном значају у животима свих нас произнео је отац Милутин Гашевић, посебно се осврнувши на велику послушност, која се огледала у сваком сегменту живота Пресвете Богородице. Презвитер Милутин подсетио је верни народ да је Богомајка врхунски узор и пример сваком хришћанину у свим временима. С обзиром на то да је више стотина верника дошло на Литургију и да није било могуће да сви стану у храм, причешћивање је обављано на три места. Архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић захвалио се свима на љубави и помоћи коју указују младеновачкој Цркви и подсетио на важност личног доприноса животу и узрастању наше литургијске заједнице.

Након евхаристијског сабрања, заједничарење је настављено на трпези љубави. Они који нису имали времена да остану на славском ручку окрепљење и послужење су добили у порти младеновачког храма. Славском ручку у Свечаној сали парохијског дома присуствовали су уз верни народ и јавни и културни радници Младеновца. Домаћини овогодишње славе били су Момир и Сузана Димитријевић, а следеће године домаћини ће бити Милија Милојевић. Овогодишњу славу младеновачка Црква дочекује са комплетно фрескописаним храмом, уређеном звонаром, канцеларијом, палионицом и продавницом свећа, асфалтираним паркингом и поплочаним стазама око храма и парохијског дома.

јереј Марко Јефтић