Одштампајте ову страницу

НАСТАВЉЕНИ РАЗГОВОРИ О ВЕРИ У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУ

НАСТАВЉЕНИ РАЗГОВОРИ О ВЕРИ У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУУ недељу, 20. октобра 2019. год., са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, одржан је након евхаристијског сабрања 6. сусрет у оквиру разговора о вери младеновачког Храма. Овом приликом настављен је циклус, који је окончан након Васкрса. Гост на 6. разговорима био је јереј Марко Дабић, парох СПЦ на Канарским острвима.

На самом почетку присутне је поздравио архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић, изразивши захвалност свима који су се поново у великом броју одазвали позиву. Он је у свом уводном слову упознао пристуне са гостом младеновачке Цркве и његовим деловањем на удаљеним острвима у Атлантском океану. Након трпезе љубави отац Марко је говорио о искушењима и изазовима са којима се сусреће на својој мисионарској парохији, а приказан је и документарни филм о деловању СПЦ у Шпанији.

Након уводног дела развила се жива дискусија у којој су присутни показали велико интересовање за деловање српске Цркве у традиционално римокатоличкој земљи. Младеновачка Црква ће до краја месеца прикупљати новац за српску парохију на Канарским острвима, која тренутно нема ни одговарајући богослужбени простор, нити било шта друго неопходно за несметано деловање.

јереј Марко Јефтић