УЧЕНИЦИ ОШ “ЈОВАН ПОПОВИЋ” ПРИЧЕСТИЛИ СЕ У ШУМАРИЧКОМ ХРАМУ

УЧЕНИЦИ ОШ “ЈОВАН ПОПОВИЋ” ПРИЧЕСТИЛИ СЕ У ШУМАРИЧКОМ ХРАМУУ суботу, 14. децембра 2019. године, када наша Црква прославља светог пророка Наума и светог Филарета, у цркви Светог великомученика Георгија у крагујевачком насељу Шумарице служена је света Литургија којом је началствовао свештеник Срђан Тешић, а на којој су присуствовали ученици основне школе “Јован Поповић” из Шумарица.

Литургију је својим појањем улепшао дечији хор “Ђакон Авакум”. Отац Срђан је у беседи истакао да се приближавамо Божићу и да имамо доста породичних празника на којима треба да пристуствују и деца и родитељи. Такође, свештеник Срђан је позвао родитеље и децу да својим присуством на Литургији обележе породичне празнике - детинце, материце и оце.

Пошто је време Божићног поста, вероучитељ је са ученицима на часовима вероунауке говорио о посту и значају поста и Светог Причешћа, те су ђаци дошли на Лутиргију на позив свог катихете Милоша Тодоровића, те заједно са верним народом узели учешћа у светој тајни Причешћа.

Након свете Евхаристије ученици су добили иконице од оца Срђана који је позвао сав окупљени народ да остану на трпези љубави.

Милош Тодоровић, вероучитељ