СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУУ Аранђеловцу, у суботу, 21. децембра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је у храму Светих апостола Петра и Павла служио Свету архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству су саслуживали: архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, архијерејски намесник опленачки протојереј ставрофор Миладин Михаиловић, протојереји-ставрофори Драгомир Кеџић и Зоран Алексић, протојереји Љубиша Ђураш, Милован Ранковић и Слободан Раковић, протонамесници Иван Теодосић и Дејан Тодоровић, јереј Милош Митровић, протођакон Иван Гашић, јерођакон Јован (Прокин) и ђакон Александар Бабић.

Свету Литургију су својим појањем улепшали чланови хора “Света Анастасија Српска” из Аранђеловца.

После читања Светог Јеванђеља Епископ Јован је окупљене вернике поучио својом беседом о вери. Епископ нас је поучио о значају вере за нас и наш живот и рекао да све док веру не изгубимо имамо и наду за поновно устајање након наших падова. “Не постоје грехови које човек може да учини, а да Господ не може да опрости. Господ Бог је ту за нас и то нам је потврдио својим речима: “Ево ја сам са вама у све дане до свршетка света”. Бог нам је свима подарио покајање и ако ми након неког нашег пада не устајемо, онда остајемо да се прљамо у блату греха нашег”, истакао је Епископ. Владика нас је окрепио речима: “Када је Бог са нама ко је онда јачи од Њега”. Свој хришћански живот ћемо водити исправно и од свега ћемо се избавити само ако веру не изгубимо. “Ово је дан нашега спасења”, рече Епископ у својој проповеди и подсети нас да Господ стоји пред вратима нашег срца и чека да му ми та врата вером отворимо и примимо га у себе. Њега примамо у себе кроз Свето Причешће и када се причешћујемо ми узимамо лек бесмртности. Бог је са нама, уколико смо ми са Њим, а ако јесмо онда треба да се радујемо јер су наша имена записана у књизи живота.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

По Светој Литургији Владика Јован је посетио храм у изградњи у кругу Опште болнице у Аранђеловцу, а потом је присуствовао трпези љубави припремљеној у част његове посете.

јереј Немања Искић