ДЕВЕТА СМОТРА ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ ПОПОВИЋКЕ У СОПОТУ

ДЕВЕТА СМОТРА ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ ПОПОВИЋКЕ У СОПОТУБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, под покровитељством Градске општине Сопот и Центра за културу Сопот, у уторак 24. децембра 2019. године у Центру за културу Сопот Црквена општина поповићка одржала је девету по реду “Смотру црквеног беседништва”.

Тема овогодишњег Беседништва је била “800 годишњица самосталности СПЦ и Свети Сава”. Ове године богонадахнутим речима су нам се обратили оци и клирици Епархије шумадијске: игуман Петар (Драгојловић), свештеник Марко Јефтић и вероучитељ Горан Аврамовић.

За музички део програма су били задужени студенти Факултета музичке уметности Милица Бајић и Алекса Тришић. Како љубавна реч тако и музика ове деце из парохије поповићке никога не оставља равнодушним.

Простор галерије Центра за културу Сопот се за ову прилику додатно обогатио изложбом фотографија “Живот народа и претрајавање народа”, аутора Јелене Савић и Бојана Поповић. Господин Бојан Поповић је био још један од беседника говорећи о постављеној изложби.

Организаторе овог дијалошко-духовног надметања је ове године обрадовала посета великог броја миле браће и сестара.

И ове године је поповићка црква дала мали допринос беседништву.

Дакле, Деветом смотром црквеног беседништва смо понеговали љубавни и творачки дијалог, попут онога којим је Бог све створио.

протонамесник Марко Стевановић