Одштампајте ову страницу

ПРИЧЕШЋИВАЊЕ ДЕЦЕ ЗА ПРАЗНИК МАТЕРИЦЕ У ЛАПОВУ

ПРИЧЕШЋИВАЊЕ ДЕЦЕ ЗА ПРАЗНИК МАТЕРИЦЕ У ЛАПОВУБратство храма Свете Параскеве у Лапову организовало је поводом празника Материце општу акцију у којој су позване све мајке Лапова да доведу своју децу да би се причестилa на Светој Литургији.

Лаповачки пароси су по претходном договору позивали на ово богоугодно дело своје парохијане приликом свећења славских водица, а вероучитељ ђакон Марко Арсенић, обавештавао је родитеље преко деце која похађају веронауку.

Ова акција је наишла на веома добар пријем верујућег народа Лапова, а уједно је била и подстрек оним мајкама које још нису крстиле своју децу да то учине.

Свету Литургију је на овај празник посвећен мајкама служио протонамесник Горан Живковић. Он је у својој беседи нагласио да је Православна Црква много пре 8. марта имала више празника посвећених женама и мајкама. Затим је говорио о значају Светог Причешћа као Тајне над тајнама при том рекавши присутном верујућем народу да је намера братства храма да ово буде пракса која ће се понављати сваке године јер нема већег поклона мајки за своју децу него да она приме у себе Тело и Крв Христову.

На Светој Литургији је, као и сваке недеље, певао хор “Свети Јован Дамаскин” који делује при храму Свете Параскеве.

протонамесник Горан Живковић