Одштампајте ову страницу

ЛОМЉЕЊЕ БОЖИЋНЕ ЧЕСНИЦЕ У АЗАЊИ

ЛОМЉЕЊЕ БОЖИЋНЕ ЧЕСНИЦЕ У АЗАЊИТрадиционално и овог Божића за ученике првог разреда Основне школе “Радомир Лазић” из Азање уприличено је ломљење божићне чеснице у парохијском дому храма Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана.

Све је почело давне 2002. године и са несмањеним еланом, ентузијазмом и залагањем како ученика и њихових учитеља, исто тако и свештенства овог светог храма, у континуитету траје све до данас.

По старом добром обичају, оно што је добро не треба мењати, а јесте добро и јединствено, јер поуздано знамо да у јасеничком намесништву не постоји ни једна школа која негује овакав обичај. То ваља посебно истаћи да смо школа која је јединствена између осталог и по овоме.

После Свете Литургије коју су у препуном храму служили свештеници Драгиша Јелић и старешина храма Дејан Ненадовић, и пригодног програма који су припремили наши ђаци прваци, приступило се ломљењу чеснице.

Ове године златник који је даривала месна заједница Влашки До, припао је ученици Емилији Јовановић из Азање. Жива, здрава и увек срећна била на многаја и благаја љета!

Поздрављајући вас радосним поздравом Мир Божји - Христос се роди, честитамо вам најрадоснији хришћански празник Божић!

Ивица Стојковић, вероучитељ