Одштампајте ову страницу

СВЕТОСАВСКА СВИТА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СВЕТОСАВСКА СВИТА У АРАНЂЕЛОВЦУТринаест година за редом, Основна школа “Свети Сава” из Аранђеловца на посебан и интересантан начин обележава своју школску славу - Светог Саву. Сви ученици ове школе, заједно са учитељима и наставницима, а на челу са директором школе Зораном Радовановићем и вероучитељем Војином Милосављевићем, припремају и у сусрет празнику Светога Саве изводе “Светосавску свиту”.

Више од 500 ученика учествује у овој јединственој литији и у костимима витезова и са упаљеним бакљама, уз појање химне Светом Сави, пролазе главном аранђеловачком улицом ка парку Буковичке бање, до отворене сцене, где је средиште овог интересантног догађаја.

Окупљене је пре свих поздравио директор ОШ “Свети Сава”, а потом се присутнима обратио и Епископ шумадијски Господин Јован речима да док смо ишли у литији кроз град, највише га је обрадовало што види велики број деце која су по његовим речима деца Светога Саве. Поучио нас је да се угледамо на Светога Саву и да нам он буде путовођа и узор како треба да се понашамо, како треба да учимо, како треба да живимо. Требамо да имамо љубав према Богу, љубав према себи и љубав према другима. Ако се та деца буду угледали на Светога Саву, онда ће саа сигурношћи исправно преузети бреме старијих и исправно га носити.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

Покровитељ “Светосавске свите” је Општина Аранђеловац, а годинама уназад се организује уз подршку Коњичког клуба Аранђеловца и Витешког удружења “Свибор”.