Патријарх посетио рабина Артура Шнајера у Њујорку

Патријарх посетио рабина Артура Шнајера у ЊујоркуЊегова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 4. марта 2020. године Фондацију Aпел савести у Њујорку.

Његову Светост Патријарха и посланство Српске Православне Цркве дочекао је рабин Артур Шнајер, директор и оснивач Фондације, који је гостима упутио речи добродошлице. Рабин Шнајер је изразио радост на посети којом се продубљује сарадња са Србијом и Српском Православном Црквом.

Разговор је протекао у пријатељској атмосфери. Саговорници су се подсетили на скуп светских верских великодостојника новембра 1992. године у Швајцарској, а на предлог рабина Шнајера. Том скупу присуствовао је тадашњи Патријарх српски Павле.

Рабин Шнајер је испратио патријарха Иринеја речима: „Молим се да Вам Господ подари много здравља како бисте још дуго водили Српску Цркву. Велику част сте ми учини Вашим доласком!”

У наставку, патријарх Иринеј је посетио богомољу Јеврејске заједнице у Њујорку. Својевремено ту синагогу су посетили и патријарх Алексије, папа Бенедикт, патријарх Кирило, митрополит Иларион...

Извор: званична интернет презентација СПЦ-а