Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА НАЈРАДОСНИЈЕГ ПРАЗНИКА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ

Васкрсење Христово је победа над смрћу, победа над грехом, победа над ђаволом, то је пролеће за душу људску. Једна васкршња песма дивно каже: “Данас Христос као сунце засија из гроба, данас грану пролеће у душама нашим”. Васкрсење је празник радости, наде, и живота.

У Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 6 часова, уз појање Васкршње стихире: “Воскресеније Твоје Христе Спасе”... и брујање звона Саборног храма, уз упаљене свеће, отпочело је свечано Васкршње јутрење, које је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, радосним песмопојем васкршњег канона: “Васкрсења је дан, просветимо се људи...”.

По завршеном јутрењу, уз речи Васкршњег тропара: “Христос Васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима који су у гробовима живот дарова”, почела је света архијерејска Литургија, коју је служио Његово Пресовештенство Епископ шумадијски Господин Јован.

Свим православним верницима честитамо најсветији и најрадоснији празник Васкрсења Христосвог уз радосни поздрав: Христос васкрсе! Ваистину Васкрсе!

протојереј Срећко Зечевић