Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У ГОРЊОЈ САБАНТИ

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У ГОРЊОЈ САБАНТИУ четвртак, 30. јула 2020. године, када наша Света Црква молитвено прославља Свету великомученицу Марину - Огњену Марију, како је наш народ назива, сећајући се њене пламене вере, у Горњој Сабанти прослављена је храмовна слава.

Како и доликује хришћанима, храмовна слава прослављена је литургијским сабрањем којим је началствовао протојереј-ставрофор Милић Марковић, архијерејски намесник левачки уз саслужење протонамесника Јадрана Димовског и јереја Горана Јовановића, Бориса Милосављевића и Марка Вуксановића.

Монахиње манастира Липар, својим појањем Господ, принеле су свој дар овом молитвеном сабрању.

Након прочитане јевањђељске перикопе беседио је прота Милић, подсетивши присутне хришћане на вечити пламен вере којим горе душе хришћана још од времена Свете великомученице Марине, а која се огледа у поверењу у Његову љубав и милост пројављену у животима сваког од нас.

После опхода око храма приступило се резању славског колача који је за ову прилику припремио Миљан Шолевић са својом породицом.

Поштујући прописане здравствене мере, верни су се послужили у порти храма благодарећи Господу за свака земаљска и небеска блага која нам изобилно дарује.

Јереј Марко Вуксановић