Одштампајте ову страницу

ОДРЖАН СЕМИНАР СВЕШТЕНСТВА ОРАШАЧКОГ И ОПЛЕНАЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ОДРЖАН СЕМИНАР СВЕШТЕНСТВА ОРАШАЧКОГ И ОПЛЕНАЧКОГ НАМЕСНИШТВАПо благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а под покровитељством Управе за сарадњу са црквом и верским заједницама 23. септембра у црквеној сали Храма Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу одржан је семинар за свештенство орашачког и опленачког намесништва.

Предавање на тему “Основе психопатологије кроз перспективу здравог развоја” представиле су психолози Марија Шевар Вукашиновић и Сања Живковић.

Према њиховим речима циљ предавања је да се у клими поверења и отворености дође до заједничких одлика и међусобне корелације између психологије и свештеничког позива. Примена психолошког знања ће се односити на живе потребе свештеника и на конкретне случајеве из парохијске праксе.

Први сусрет је имао за циљ обухватање метода и техника које нас очекују кроз наредне сусрете предавања и размене професионалних искустава, као и упознавање са основама људског развоја.

На крају предавања кроз упознавање са основама људског развоја, свештеници су уочили важност датих сазнања која им омогућавају да помогну људима да буду квалитетнији родитељи, као и да саветују вернике о дечијем развоју чиме утичу на квалитет породичног живота.

ђакон Александар Бабић