ПЛИВAЊE ЗA ЧAСНИ КРСТ У ЛAЗAРEВЦУ

ПЛИВAЊE ЗA ЧAСНИ КРСТ У ЛAЗAРEВЦУИ ове 2021. године, свечано и молитвено, прослављен је празник Богојављење у храмовима колубарско-посавског намесништва.

После Свете Литургије у свим храмовима обављено је велико освећење воде, коју је верни народ у току целог дана точио и носио својим домовима, да им буде за духовно и телесно здравље и напредак.

У наставку прославе овог празника у нашем граду, а у организацији Црквене општине лазаревачке, на језеру Очага одржано је богојвљенско пливање за Часни крст. Овог пута, уз поштовање епидемиолошких мера, на језеру су била присутна само 23 такмичара, међу којима и једна девојка Бранка Маликовић, сви са по једним пратиоцем.

На самом почетку свештеници су уз певање Богојављенског тропара благословили учеснике овог скупа. У жестокој конкуренцији до Часног крста први је стигао Никола Дамњановић, коме је ово друга победа и други Часни крст на овој манифестацији.

Пливање је одржано у дужини од 33 метара, а сви учесници су награђени пригодним поклонима. О здрављу свих учесника Богојављенског пливања за Часни крст бринула је екипа хитне помоћи лазаревачког Дома здравља “Др. Ђорђе Ковачевић”.