Одштампајте ову страницу

САВИНДАН У СТАРОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ЦРКВИ

САВИНДАН У СТАРОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ЦРКВИЛичност Светог Саве и светосавска заветна мисао и овог 27. јануара 2021. године, окупила је народ божији у Старој крагујевачкој цркви.

Свету Литургију служили су свештеници овог светог храма.

По завршетку службе пресечен је славски колач који је ове године припремила госпођа Весна Ивановић са породицом.

После пресецања славског колача рецитације су произносили најмлађи чланови наше Цркве. Кроз ове стихове Свети Сава нас је још једном поучио да је Србин Христов и да без Господа не можемо ништа чинити. Сви учесници награђени су пригодним поклонима. Свечано прослављање нашег највећег Светитеља настављено је трпезом љубави у просторијама нашег светог Храма.

Свештеници храма Свете Тројице и храма светог Јоаникија у 11h пресекли су славски колач у Основној школи “Ђура Јакшић” и пожелели Директору Ђорђу Божовићу, наставницима и ученицима, да напредују у васпитању и образовању младих и да држе веру Светог Саве.

У 15h свештеници Милић Марковић и Стефан Дамјановић пресекли су колач у Центру за неговање традиционалне културе “Абрашевић”, заједно са Директором Владимиром Ђорђевићем и ограниченим бројем чланова због епидемиолошке ситуације.

У 19h у истим просторијама одржана је Академија, без присуства публике, уз директан пренос на ТВ “Крагујевац”. Поздравну реч изговорио је Директор Владимир Ђорђевић а пригодну беседу свештеник Милић Марковић. Гост вечери био је наш еминентни фрулаш Милинко Ивановић Црни. Програм су припремили глумци Позоришта младих центра “Абрашевић”.