Одштампајте ову страницу

ДОНАЦИЈА ГРАДА МОСКВЕ У ВИДУ ПАКЕТИЋА ПОВОДОМ ХРИШЋАНСКОГ И ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ ДНЕВНОГ БОРАВКА У МАРШИЋУ

ДОНАЦИЈА ГРАДА МОСКВЕ У ВИДУ ПАКЕТИЋА ПОВОДОМ ХРИШЋАНСКОГ И ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ ДНЕВНОГ БОРАВКА У МАРШИЋУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г.Г. Јована, при храму Светог Василија Великог у Маршићу пету годину постоји и ради Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, који функционише у оквиру Удружења за помоћ деци и младима са сметњама у развоју - Свети Василије Велики.

Конкретни циљеви Удружења су пружање помоћи деци и младима са сметњама у развоју, као и њиховим породицама, кроз организовање радионица и дневног боравка у просторијама парохијског дома у Маршићу, едукацију, рехабилитациони третман и рекреацију, оспособљавање за што самосталнији живот и рад, подстицање и развој литургијско-духовног живота, и остваривањем других пројеката у циљу подизања квалитета живота и социјалне инклузије.

Деца у боравку проводе пет дана у недељи, по четири сата дневно, а у протекле три године реализовали смо и програме боравка до 48 сати у континуитету, у склопу којих су деца у нашем боравку проводила викенде(од петка пре подне до понедељка поподне), уз стручни надзор лица ангажованих у овом пројекту, оброке, преноћиште и превоз. Наведени програм је реализован кроз пројекат уз партнерство са Удружењем за помоћ особама са аутизмом. Наше услуге користи 45-оро деце и младих са сметњама у развоју, подељених у пет група по типу ометености, потребама и узрасту. Са корисницима свакодневно раде стручни радници образовног профила психолог, дефектолог, педагог и медицинска сестра.

Поводом хришћанског и државног празника Сретење Господње Град Москва је нашим корисницима поделила 45 пакетића у организацији Федерације Мототуризма и Удружења пријатеља и сународника Русије-МИР, а поменуте пакетиће су корисницима поделили чланови Мото клуба “Ноћни вукови”, чији је један од чланова и Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин.