Одштампајте ову страницу

ХРАМОВНА СЛАВА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ЕРДЕЧ

ХРАМОВНА СЛАВА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ЕРДЕЧУ суботу 22. маја 2021. године, Црква Божија у крагујевачком насељу Ердеч, прославила је своју храмовну славу Пренос моштију Светога Николе светом Литургијом којом је началствовао старешина старе крагујевачке цркве протојереј-ставрофор Милић Марковић уз саслужење протојереја Милана Ћосића, протојереја Слободана Бабића, протојереја Саше Антонијевића, јереја Стефана Дамјановића, јереја Александра Цветковића и ђакона Немање Стојковића.

Након прочитаног јеванђеља обратио се верном народу протојереј-ставрофор Милић Марковић између осталог рекавши да је Свети Никола, како му се и у тропару каже, "правило вере и образ кротости" па из тог разлога је и јако поштован код нашег народа. Сви који долазе у храм који славе Светог Николу треба да подражавају ту његову веру и да буду као град који на гори стоји.

Након причешћа верних учињен је литијски опход око храма, а потом преломљен славски колач. За све верне је старањем домаћина славе господина Божидара Ристића приређено послужење и ручак у порти храма. Колач за следећу годину је преузео господин Радиша Бишевац.

ђакон Немања Стојковић