Одштампајте ову страницу

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ОРГАНИЗОВАЛА ХОДОЧАШЋЕ СВЕТИЊАМА ЦРНЕ ГОРЕ

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ОРГАНИЗОВАЛА ХОДОЧАШЋЕ СВЕТИЊАМА ЦРНЕ ГОРЕБратство младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, већ шесту годину организује ходочашће на Острог. Ове године поред поклоњења Светињама Црне Горе, верници су обишли и најзначанија места Епархије милешевске. Младеновачки ходочасници били су предвођени протојерејем-ставрофором Слободаном Кеџићем и јерејем Ненадом Марковићем.

У петак 3. септембра 2021. године, када наша Света Црква прославља и празнује Свету мученицу Васу са децом и Светог свештеномученика Рафаила Шишатовачког, у вечерњим часовима поклоници из Младеновца кренули су пут Црне Горе. Верни народ најпре је обишао манастир Дајбабе где су се поклонили моштима Светог Симеона Дајбабског, а потом манастир Ждребаоник у којем су се помолили крај моштију Светог Арсенија Сремца и Мученице Февроније. Потом су ходочасници кренули пут манастира Острог, где су верници после вишечасовног стајања у километарском реду успели да се помоле испред кивота Светог Василија Острошког. У манастиру Острог су и преноћили.

У недељу, у раним јутарњим часовима, младеновачки верници су кренули ка манастиру Морача у којем су учествовали на Евхаристијском сабрању и причестили се, а након тога се поклонили моштима Светог мученика Харалампија. Пут је настављен ка Куманици и Милешеви, манастирима које су ходочасници последње посетили на овом изузетном путовању и који су својом лепотом и духовношћу оставили снажан утисак на верни народ Младеновца.

Духовно окрепљени младеновачки верници су се испуњени јеванђељском радошћу вратили у свој град у недељу у вечерњим часовима.

јереј Марко Јефтић