КРСНА СЛАВА ИЛИЋЕВСКОГ ХРАМА-СВЕТИ АПОСТОЛ ТОМА

КРСНА СЛАВА ИЛИЋЕВСКОГ ХРАМА-СВЕТИ АПОСТОЛ ТОМАПо прохладном октобарском јутру, верни народ Илићева је дошао у свој храм, да би кроз заједницу у Светој Чаши прославили свога патрона – Светога апостола Тому.

Светом Литургијом је началствовао старешина храма Силаска Светога Духа на апостоле-Стара Црква и архијерејски намесник левачки, протојереј-ставрофор Милић Марковић.

Поред проте Милића, саслуживали су протојереј Братислав Пауновић из Ботуња, протојереј Слободан Бабић из Ердеча, протонамесник Петар Бранковић из Цветојевца, јереј Слободан Савковић из Великих Пчелица, јереј Александар Цветковић из Ресника, јереја Уроша Костића из Сушице, јерођакон Василије Старовлах и ђакон Саша Павловић. На прозбе које су ђакони произносили у овоме храму умилним гласом су одговарале сестре манастира Липар.

По прочитаној перикопи из Јеванђеља, које говори Томином неверовању, верном народу се обратио прота Милић Марковић. Најпре је окупљенима, на челу са протом Владимиром Ћировићем, честитао славу. Истакнувши пример апостола Томе, прота Милић је подвукао да молитвом , правом молитвом и истинским покајањем можемо бити Христови, тада можемо рећи – Господ мој и Бог мој.

После прочитане заамвоне молитве, пресечен је славски колач, који је за ову годину припремила госпођа Весна Томашевић, као и послужење за све присутне.

У наставку, служен је молебан палим и стрељаним борцима и свим људима Илићева који су живот изгубили на Светога Тому 1941. године.