ПРОСЛАВА БАДЊЕ ВЕЧЕРИ У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВА БАДЊЕ ВЕЧЕРИ У МЛАДЕНОВЦУ

Сви празници у вези са Рођењем Господа Исуса Христа свечано прослављени у Младеновцу. Велико мноштво верног народа ове шумадијске вароши сабрано у храму Успења Пресвете Богородице око Богомладенца. Поред богослужења свештенство Светоуспенског храма узело је учешћа у мисионарским и хуманитарним активностима.

На Оце свештеници храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу даривали су сву децу која су се сабрала на богослужењу. Недељу дана раније деца су била даривана након евхаристијског сабрања од стране младеновачких попадија. Овај леп обичај започет је претпрошле године и деца му се посебно радују. На Бадње вече након вечерњег богослужења прочитана је Божићна посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована. Више хиљада Младеновчана, који су у раним вечерњим часовима испунили у потпуности храм Успења Пресвете Богородице и црквену порту, желели су да чују Богонадахнуте речи свог Архијереја и захваљујући чињеници да је било обезбеђено озвучење нису остали ускраћени. Након окрепљујућих речих нашег Владике обављено је освећења бадњака и верујућим Младеновчанима је подељено више од пет стотина бадњака. Стога, ни у овим тешким временима када многи верници услед радних обавеза нису у могућности да Бадњи дан проведу са својим породицама и испуне обичаје везане за овај живописни празник, залагањем својих свештеника нису остали ускраћен за овај древни елемент прославе Божића.

Након богослужења у порти младеновачког Храма обављено је ложење бадњака у присуству незапамћеног броја Младеновчана, а присутни су се окрепили на традиционалном послужењу.

јереј Марко Јефтић