Одштампајте ову страницу

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У РИБАРУ

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У РИБАРУУ уторак, 04. 11. 2008. године на дан Светог равноапостолног Аверкија Јерапољског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење јагодинског свештенства, осветио је крстове за храм Свете Тројице у Рибару.

Ово је била прилика за верни народ ове парохије да у што већем броју присуствује овом чину и да заједно са својим Владиком поделе радост овог богоугодног дела. Владика је то и нагласио у својој беседи и подсетио на вишеструки значај и важност крста за нас хришћане. Ова важност се огледа и у одговорности за све нас, па је Владика изразио очекивање од надлежног пароха протонамесника Живорада Срећковића и верног народа да уложе себе и свој труд и да ово дело приведу крају на радост свих нас.

Изградња храма је почела 1996. године, а темељи су освећени од Блаженопочившег Епископа Саве 1997. године, тако да је и разумљива радост народа због посете Епископа Јована овој парохији у којој би требало ускоро да заблиста нови храм Божији.