СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У МЛАДЕНОВЦУ

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У МЛАДЕНОВЦУ

У понедељак 8. августа 2022. год., у складу са вишегодишњом традицијом на навечерје празника Светог Пантелејмона, у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу служена је Света Тајна Јелеосвећења.

Служашчи свештенослужитељи били су: протојереј-ставрофор Слободан Кеџић јереј Ненад Марковић, јереј Жељко Милић, јереј Марко Стевановић, јереј Иван Ненадовић, јереј Марко Јефтић и ђакон Саша Костадиновић.

Храм је био испуњен верним чедима цркве Христове, који су дошли да се заједно са својим свештенством помоле за своје здравље и за здравље ближњих својих, и за сваку душу хришћанску којој је потребна милост и помоћ Божија. Након Свете Тајне уследило је помазивање окупљених верника освећеним Јелејем.

Пригодном беседом обратио се старешина Светоуспенског храма протојереј-ставрофор Слободан Кеџић, подсетивши на значај Свете Тајне Јелеосвећења на њену чудотворну силу, коју Господ излива на све верне Духом Светим. Да је благослов Божији увек присутан када се сабирамо заједно око светитеља Његових у Цркви Његовој. У временима у којима се налазимо и која су пред нама потребна је сила Духа Светога да би смо остали трезвени, смирени и охрабрени за суочавање са искушењима која су саставни део нашег овоземаљског живота. Да када грешимо и када дођемо до истинског покајања, пред собом имамо Христове речи упућене онима који су добили исцелење и опроштај греха: “иди и не греши више”, а то значи, живи свој живот трудећи се да се уклањаш од сваког греха, који те одваја од Господа и ближњих својих, а на тај начин и од себе самог.

јереј Марко Јефтић