СВЕТА ЛИТУРГИЈА СА ПРИЗИВОМ СВЕТОГА ДУХА У ЛАЗАРЕВЦУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА СА ПРИЗИВОМ СВЕТОГА ДУХА У ЛАЗАРЕВЦУ

У недељу 11. септембра 2022. године када наша Црква молитвено обележава Усековање Главе Светог Јована Крститеља, у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, служена је Света Литургија са призивом Светога Духа за успешан почетак нове школске 2022/2023. године.

Свету Литургију служио је протојереј Небојша Лека уз саслуживање протонамесника Владимира Стојковића и јереја Милоша Ћирића, госта из Јагодине.

Поред мноштва верног народа који се сваке недеље окупља на сабрање у лазаревачком храму, присутан је био и велики број ученика из основних и средњих школа. Предвођени својим вероучитељима ђаци су активно учествовали у богослужењу кроз заједничко појање са хором и изговарањем молитви које су научили на часовима верске наставе. Велики број ученика се овом приликом и причестио.

На крају Литургије у парохијском дому при храму Светог Великомученика Димитрија у Лазаревцу за ученике је припремљено послужење трудом и залагањем лазаревачких вероучитеља.

У току ове и претходне недеље и у осталим храмовима нашег намесништва служени су молебани за успешан почетак школске 2022/2023. године.