Чланци поређани по датуму: субота, 14 децембар 2019

УЧЕНИЦИ ОШ “ЈОВАН ПОПОВИЋ” ПРИЧЕСТИЛИ СЕ У ШУМАРИЧКОМ ХРАМУУ суботу, 14. децембра 2019. године, када наша Црква прославља светог пророка Наума и светог Филарета, у цркви Светог великомученика Георгија у крагујевачком насељу Шумарице служена је света Литургија којом је началствовао свештеник Срђан Тешић, а на којој су присуствовали ученици основне школе “Јован Поповић” из Шумарица.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИДана 14. децембра 2019. године, када наша света православна Црква прославља светог пророка Наума и светог Филарета Милостивог Његово Преосвештенство Епископ шумадисјки Господин Јован служио је свету архијерејcку Литургију у храму Свете Петке у Смедеревској Паланци.

Епископу су саслуживали: протојереји-ставрофори Велибор Ранђић и Драгиша Савић, игуман манастира Пиносава из Кусатка Петар (Драгојловић), протонамесници Драган Икић и Далибор Новаковић, јереји Милан Кеџић и Дејан Василијевић, протођакон Иван Гашић, јерођакон Јован (Прокин), ђакони Владимир Степановић и Милош Никодијевић као и многобројни народ.