Чланци поређани по датуму: понедељак, 28 јул 2008

Image На празник Светог Архангела Гаврила 26. 07. 2008. године, прослављена је слава у манастиру Вољавча, Свету архијерејску литургију служио је Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење више свештеника и ђакона, а након службе и литије око храма пререзао и славски колач.

У својој архипастирској беседи владика је истакао да су зидови храма  ове свете обитељи кроз векове исписани молитвеном побожношћу и натопљени сузним молитвама и да је због тога и нама данас овај манастир показатељ и пример колико је неопходно уложити труд  у нашем врлинском  животу да бисмо молитвом живели, дисали и осећали свет око нас.  Таквим молитвеним  животом стичемо једину истинску радост, спасоносну радост живота по Богу и у Богу. 

Image На празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице 25.јула 2008.године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету архијерејску литургију уз саслужење више свештеника у храму Пресвете Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама. Том приликом осветио је и звоно је ће бити постављено у овом храму и позивати верне на молитву. Након службе владика је пререзао славски колач и пожелео верном народу благослов Божији и заступништво Пресвете Богородице.

 

Image 

Дана 24. јула 2008. након канонске посете Дрену у продужетку овога дана у сам његов  смирај, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован је нашао времена и да обиђе заједницу ''Земље живих'' у селу Брајковац надомак Лазаревца, у којој се тренутно налази шест штићеника.
Наиме, ради се о пројекту  за борбу против наркоманије, у који се благословом нашег владике и великим ангажовањем свештеника Александра Новаковића, укључила Црквена општина Лазаревац и Градска општина Лазаревац, а који је иначе започела пре око три године епархија бачка на челу са викарним епископом Јегарским Г. Порфиријем и свештеником Бранком Ћурчиним.