Чланци поређани по датуму: среда, 10 август 2011

ОСВЕЋЕН НОВИ ПАРОХИЈСКИ ДОМ У СЕЛУ СИЉЕВИЦA КОД РЕКОВЦАНа дан храмовне славе 8. августа, када црква прославља свету Прерподобно-мученицу Параскеву, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован освештао је новосаграђени парохијски дом у Сиљевици.Свечано прослављање храмовне славе започело је светом Литургијом коју су слижили свештеници Архијерејског намесништва левачког. Након трократног опхода и заупокојеног помена на гробу који има исцелитељску моћ, извршено је резање славског колача. Са веома садржајном и Богонадахнтом беседом многобројним верницима обратио се игуман манастира Денковац отац Серафим. Говорећи о животу и страдању Свете Петке, отац Серафим је говорио о хришћанској љубави:
"О љубави Божијој која је Господа Исуса Христа  послала на земљу ради нас људи и ради нашега спасења, такву  љубав је имала Света Петка која је живот свој земаљски дала за Христа, живела је са вером; Све за Христа, Христа  низашта".

МАНАСТИРСКА СЛАВА У ПЕТКОВИЦИ КОД СТРАГАРАПоводом манастирске славе преп. муч. Параскеве, 08. 08. 2011. године, Њеово Преосвештенство Епископ Шумадијск Г. Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у манастиру Петковици надомак Стагара. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић са свештенством опленачког намесништва.
На светој Литургији су певале монахиње из манастира Драче са октетом „Свети Роман Мелод“ из Крагујевца.