Чланци поређани по датуму: понедељак, 25 новембар 2013

АРАНЂЕЛОВДАН У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У АРАНЂЕЛОВЦУВелики празник Цркве Божије, Сабор св. Архангела Михаила, прослављен је и ове године веома свечано у храму св. апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Свету Архијерејску Литургију служио је Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслуживање братства овога храма.

Сабраном народу и бројним славарима који су Литургијом отпочели прослављање свога заштитника, Архангела Михаила, владика Јован је честитао празник и пожелео срећну и Богом благословену крсну славу. Владика је у беседи истакао значај и улогу небеских Сила Бестелесних у животу Цркве, али и свакога човека који на крштењу добија свога анђела чувара, који бди над нама целога живота.

ЖИВА РЕЧ О ЗНАЧАЈНИМ ЦРКВЕНИМ ГОДИШЊИЦАМАСкупом у Владичанском двору у Крагујевцу, клир и верници Шумадијске епархије обележили су значајне црквене годишњице – хиљадуседамстогодишњицу доношења Миланског едикта и тридесет пет година од оснивања издавачке куће ове епархије и њеног часописа који су добили име по манастиру Каленићу. Посећеност је била врло запажена, дошли су свештеници и монаси из готово свих парохија и манастира, а и житељи Крагујевца показали су заинтересованост за ове теме.