Чланци поређани по датуму: петак, 08 фебруар 2013

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ У ПРИЗРЕНУПатријарх српски Иринеј са архијерејима служио свету Литургију у Призрену. Одржана седница Светог Архијерејског Синода и Одбора за Косово и Метохију.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је јуче свету Литургију у Саборном храму светог великомученика Ђорђа у Призрену, уз саслужење седам архијереја, чланова Светог Архијерејског Синода и Одбора за Косово и Метохију.

Епископима су саслуживали свештеници и свештеномонаси Епархије рашко-призренске, а Литургију је певао хор Богословије "Свети Кирило и Методије" из Призрена. Међу присутним верницима били су српски повратници као и група девојака из Велике Хоче која је на крају сабрања отпевала једну стару српску песму.

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ У МАНАСТИРУ ГРАЧАНИЦАЊегова Светост Патријарх српски Иринеј са члановима Светог Архијерејског Синода и Одбора за Косово и Метохију синоћ стигао у манастир Грачаницу.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј синоћ је свечано дочекан у манастиру Грачаници. Патријарх је стигао у пратњи Епископа рашко-призренског г. Теодосија, заједно са члановима Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, Преосвећеном господом епископима Сремским Василијем и Шумадијским Јованом. У патријарховој пратњи били су и члан Одбора за Косово и Метохију Епископ крушевачки г. Давид и секретар Светог Архијерејског Синода протојереј-ставрофор Саво Јовић. Владика Теодосије, заједно са свештенством и окупљеним народом, поздравио је Патријарха српског г. Иринеја и са радошћу му пожелео добродошлицу.