Чланци поређани по датуму: недеља, 21 март 2021

СВЕТА ЛИТУРГИЈА И ЛИТИЈА У ЧАСТ ПОБЕДЕ ПРАВОСЛАВЉА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУПрва недеља Великог-Часног поста у Православној Цркви слави се и као недеља Православља или победе Православља. Тога дана слави се успомена на васпостављање поштовања икона у IX веку (843. за време царице Теодоре и патријарха Методија).

Тим поводом у недељу 21. марта 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење братства Саборне цркве, служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице.

ОПЕЛО НОВОПРЕДСТАВЉЕНОГ СВЕШТЕНИКА ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА НЕБОЈШЕ МЛАДЕНОВИЋАУ Недељу Православља, у поподневним часовима, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је опело новопредстављеном свештенику протојереју-ставрофору Небојши Младеновићу, Архијерејском намеснику беличком, у јагодинској цркви Светих апостола Петра и Павла.

Владики је саслуживо велики број свештеника и ђакона, не само из беличког намесништва, него и из других намесништава Богом чуване Епархије шумадијске.