Чланци поређани по датуму: недеља, 28 август 2022

ВЕЛИЧАНСТВЕНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА МАНАСТИРА ПИНОСАВА

На дан Успенија Пресвете Богородице у Манастиру Пиносава у Кусатку, свечано је и ове године прослављена Прислава ове свете обитељи. Духовно славље је почело Светом Литургијом којом је у никада пунијем храму началствовао настојатељ манастира Пиносава архимандрит Петар (Драгојловић). Њему су саслуживали први парох Кусадачки протонамесник Дејан Бркић и ђакон Владимир Степановић.

ВЛАДИКА ЈОВАН ПРЕСЕКАО СЛАВСКИ КОЛАЧ У ВЛАКЧИ

На велики празник Успења Пресвете Богородице, 28. августа 2022. године, Светом Литургијом коју је служио протојереј Јован Биберџић уз саслужење протојереја Остоје Пешића и ђакона Стевана Илића почела је прослава храмовне славе у селу Влакча.

У препуном храму многи верници приступили су светој Тајни Причешћа.

СЛАВА САБОРНОГ ХРАМА И ОТВАРАЊЕ ТРИНАЕСТИХ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

На празник Успења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је у Саборном храму у Крагујевцу Свету Архијерејску литургију поводом славе овога храма.

Епископу је саслуживало многобројно свештенство града Крагујевца.

УСПЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ – СЛАВА МАНАСТИРА ДЕНКОВАЦ

Манастир Денковац је прославио своју славу Успење Пресвете Богородице.

Бденије уочи празника је служио настојатељ ове свете обитељи архимандрит Онуфрије уз појање сестара манастира Липар предвођених својом игуманијом мати Тавитом.

ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У МЛАДЕНОВЦУ

У недељу 28. августа 2022. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 112 година, прославили храмовну славу. Велико мноштво Младеновчана је од раног јутра испунило храм и порту.

ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА – СЛАВА ЦРКВЕ У САРАНОВУ

Мајка Божија окупља своју децу са све четири стране света да их узме под своје окриље и заштити својим омофором. Ко се одазове добија благослов не само њен, него и онога који се од ње родио, од Господа Исуса Христа.

Мештани Саранова су себе одавно ставили у окриље Пресвете Богородице још када су давне 1886. године решили да подигну цркву у част њеног Успења. Зато није ни чудо што данас када славе храмовну славу црква постане мала да прими све верујуће душе које су дошле да прославе овај велики празник и да себе и своје породице препоруче молитвама уснуле Богородице чију невину душу као малог детета Христос прима у своје наручје.