Чланци поређани по датуму: петак, 04 јун 2021

ОВО ВАМ ЗАПОВЈЕДАМ: ДА ЉУБИТЕ ЈЕДНИ ДРУГЕ! АКО ВАС МРЗИ СВИЈЕТ, ЗНАЈТЕ ДА ЈЕ МЕНЕ ОМРЗНУО ПРИЈЕ ВАС! (Јн. 15, 17-18)У петак 04. јуна 2021. године, пете седмице по Пасхи када наша Црква прославља Светог мученика Јована Владимира, кнеза српског и Светог мученика Василиска, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у насељу Виногради у Крагујевцу.

Епископу су саслуживали старешина храма протојереј Драган Брашанац, протонамесник Мирољуб Миладиновић и ђакон Саша Павловић. Чтецирао је Владан Степовић, док је за певницом појао протојереј Драгослав Милован и госпођа Александра Радовановић.

ПРИЈЕМ ЗА НАГРАЂЕНЕ УЧЕСНИКЕ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ВЕРОНАУКЕУ просторијама Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу, за победнике окружног и републичког такмичења и њихове вероучитеље, 02. јуна 2021. године организован је пријем и додељене дипломе и пригодне награде.

Честитке и речи пастирске поуке том приликом су ученицима и вероучитељима упутили Његово преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован и ректор Богословије протојереј ставрофор проф. др Зоран Крстић.