Чланци поређани по датуму: понедељак, 21 јул 2008

Image У понедељак 21.07.2008.године, када наша Света Црква прославља Светог великомученика Прокопија и моли му се као заступнику свих нас пред лицем Божијим, манастир Светог Луке у Бошњану је прославио свог патрона и једну од више манастирских слава.
По већ устаљеном обичају литургијско сабрање је предводио лично Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз салужење 19 свештеника и 3 ђакона и верног народа овог краја из шумадијске, жичке и нишке епархије. Тако да  ово сабрање из године у годину се увећава и прераста у ону истинску  кинонију(заједницу) Тела и Крви Христове, где се и пројављује Тајна Цркве и где обитава Живи Бог, преко Свога Сина Господа Исуса Христа.

Image Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, 19. и 20.јула  2008.године је  учинио канонску посету црквеној општини Десимировац,  одслуживши две Свете литургије.  У цркви Свете Тројице у Церовцу,  служио је на празник преподобног Сисоја Великог,  а у цркви Свете Недеље у Десимировцу на истоимени празник.
Цркву у Десимировцу, која је подигнута 1937.године, осветио је  митрополит загребачки Доситеј уз саслужење владике Николаја жичког и владике шабачког Симеона.